Panduan 4MeKey: Bagaimana untuk Singkirkan Kunci Pengaktifan tanpa Kata Laluan

Adakah anda pernah lupa ID dan kata laluan Apple untuk mengaktifkan iPhone? Atau adakah anda membeli peranti iOS terpakai dengan iCloud yang terkunci? Keadaan ini sentiasa membuatkan anda kecewa. Jangan risau, kami akan memberi anda panduan lengkap untuk memintas kunci pengaktifan iCloud tanpa kata laluan dengan mudah menggunakan 4MeKey. Dan anda tidak perlu menyingkirkan kunci pengaktifan tanpa pemilik sebelum ini.

Tersedia untuk macOS 13 Monterey sekarang Available for Windows 11/0/8.1/8/7

Langkah 1: Muat turun dan Lancarkan Tenorshare 4Mekey

Sila muat turun perisian dan pasang pada komputer anda. Pilih "Singkirkan Kunci Pengaktifan iCloud".

nyahkunci iCloud - antara muka 4MeKey

Kemudian anda akan melihat antara muka "Singkir Kunci Pengaktifan iCloud". Sebelum anda mula membuka kunci akaun iCloud, Tenorshare 4Mekey akan melakukan jailbreak pada peranti anda, yang berpotensi merosakkan peranti anda. Nota: anda tidak boleh menyambungkan pelbagai peranti iOS pada masa yang sama, hanya satu peranti pada satu masa.

nyahkunci iCloud - antara muka 4MeKey

Kemudian, terdapat petua risiko sebelum anda menggunakan perisian ini, sila baca dengan teliti.

amaran iCloud unlcok - 4MeKey

Kini anda boleh menyambungkan iPhone/iPad/iPod touch anda ke Mac dengan kabel USB. Pastikan kabel USB telah disambung dengan baik sebelum diteruskan ke langkah seterusnya.

sambung dengan komputer - 4MeKey

Langkah 2: Mula Jailbreak Peranti iOS Anda

Proses jailbreak berbeza untuk pengguna Windows dan macOS. Petua penting: Rangkaian komputer anda mesti berada dalam keadaan baik, sebaliknya muat turun mungkin akan gagal.

1. Cara Jailbreak Sekiranya Anda Menggunakan Mac

Alat jailbreak mula dimuat turun sebaik sahaja sambungan dengan komputer berjaya.

memuat turun jailbreak - panduan 4MeKey

Hanya untuk beberapa saat, pada dasarnya tidak kurang dari satu minit, alat jailbreak berjaya dimuat turun.

alat jailbreak telah dimuat turun- 4MeKey

Sekarang sila klik "Mula Jailbreak", kemudian alat jailbreak memulakan untuk jailbreak iPhone / iPad / iPod touch anda tidak lama lagi. Ikuti panduan langkah demi langkah alat jailbreak.

bersiap sedia untuk jailbreak - panduan 4MeKey

2. Cara Jailbreak Sekiranya Anda Menggunakan Windows

Alat jailbreak mula dimuat turun sebaik sahaja peranti anda disambungkan dengan baik ke PC.

 muat turun alat jailbreak- 4MeKey

Kemudian, program ini akan meminta anda memasukkan perisian jailbreak ke pemacu kilat USB. Sila masukkan pemacu kilat USB ke komputer anda dan klik "Mula".

mula memasukkan alat jailbreak- 4MeKey

Nota: Memasukkan perisian jailbreak ke pemacu kilat USB anda, di mana semua data akan dipadamkan. Sila dapatkan pemacu kilat USB (kapasiti lebih daripada 2 GB) tanpa data atau mempunyai sandaran pemacu kilat USB anda.

perisian jailbreak akan memadamkan data dalam usb - 4MeKey

Seterusnya, program mula memasang alat jailbreak pada pemacu kilat USB anda. Selalunya memerlukan beberapa minit untuk diselesaikan.

 memasang alat jailbreak- 4MeKey

Sekarang, anda datang ke antara muka yang memberitahu anda bahawa pemasangan telah berjaya diselesaikan. Dan ada panduan langkah demi langkah di bawah untuk mengajar cara But ke perisian jailbreak dan jailbreak peranti anda. Atau anda boleh mengimbas kod QR untuk memeriksa cara melakukan jailbreak pada peranti iOS anda di Windows.

perisian jailbreak berjaya dimasukkan - 4MeKey

Langkah 3: Singkirkan Kunci Pengaktifan iCloud

Setelah jailbreak selesai, anda perlu mengesahkan maklumat peranti anda. Sebelum anda mengklik "Mula Singkir", sila ambil perhatian bahawa selepas memintas kunci pengaktifan iCloud, anda tidak dapat menggunakan telefon untuk fungsi panggilan telefon, selular dan iCloud ID Apple baru anda.

sahkan maklumat peranti - panduan 4MeKey

Selepas anda menekan "Mula Singkir", penyingkiran kunci pengaktifan iCloud sedang dijalankan dan tidak lama lagi kunci pengaktifan akan disingkirkan dalam beberapa minit.

membuang panduan icloud - 4MeKey

Kini skrin kunci pengaktifan sentuhan iPhone/iPad/iPod telah berjaya dipintas. Pada masa ini, anda boleh melihat peranti iOS anda dan menyiapkannya sebagai yang baru.

singkir kunci pengaktifan icloud berjaya - panduan 4MeKey Petua:
  • Apabila anda datang ke antara muka log masuk Apple ID, pilih saja "Lupa kata laluan atau tidak mempunyai ID Apple?". Kerana anda sudah membuang akaun iCloud.
  • Selepas anda menyediakan peranti iOS, anda boleh log masuk ID Apple baharu melalui App Store atau iTunes & App Store dalam Tetapan untuk memuat turun aplikasi melalui Wi-Fi.

Adakah ianya Membantu?

Masih Perlukan Bantuan ?

Hanya hubungi pasukan sokongan kami yang sedia membantu. Anda boleh menghantar borang dalam talian di sini.

MULA SEKARANG