Cara Mengalih Keluar Kunci Google (FRP) daripada Peranti Samsung

Jika anda membeli peranti Samsung terpakai yang terkunci dan tidak mengetahui apa-apa maklumatnya, atau anda hanya terlupa akaun dan kata laluan Google. Tidak kira apa sebabnya, Tenorshare 4uKey untuk Android boleh membantu anda memintas Samsung FRP pada Win dan Mac dalam masa 5 minit. Menyokong Samsung dengan Android 6/7/8/9/10/11.

Tersedia untuk macOS 13 atau lebih baru Tersedia untuk Windows 11/10/8.1/8/7

Langkah 1: Sambungkan Peranti Samsung

Selepas memasang 4uKey untuk Android pada komputer anda, sambungkan peranti Samsung anda yang terkunci, kemudian pilih ciri "Alih Keluar Kunci Google(FRP)".

choose remove google lock feature from 4ukey for android

Langkah 2: Pilih Versi OS Peranti

Sekarang, anda akan pergi ke skrin seterusnya. Sila pilih versi OS peranti Samsung anda dan klik "Mula". Jika anda tidak tahu, klik pada bahagian bawah "Tidak tahu versi OS peranti?" untuk diperiksa.

select device os version tenorshare 4ukey for android

Langkah 3: Keluarkan Kunci FRP Samsung

Untuk teruskan, anda perlu menyemak nota pada skrin dan mengesahkannya. Kemudian klik pada "Mula". Terdapat sedikit perbezaan dalam langkah seterusnya berdasarkan versi OS peranti yang anda pilih, jadi pilih sahaja versi Samsung anda dan teruskan.

1. Untuk Android 11

confirm device os version 11 4ukey for android

Nota:
1. Anda memerlukan satu lagi telefon Samsung yang boleh berfungsi.
2. Jika anda perlu log masuk dengan akaun Samsung, sila gunakan akaun yang sama.
3. Dalam proses ini, dua aplikasi pihak ketiga, "S9 Launcher" dan "Alliance Shield X" akan dimuat turun daripada Galaxy Store untuk digunakan.
4. Untuk kedua-dua aplikasi tersebut, penggunaannya adalah selaras dengan terma mereka, dan jika terdapat pelanggaran hak anda, sila hubungi kami.

Dalam langkah ini, gunakan telefon Samsung lain yang tidak dikunci untuk memuat turun aplikasi "Alliance Shield" dan sandarkan aplikasi itu ke akaun Samsung anda. Klik Seterusnya untuk teruskan.

backup alliance shield app 4ukey for android

4uKey untuk Android akan menghantar pemberitahuan kepada telefon Samsung berkunci yang telah disambungkan ke PC.

sending notification tenorshare 4ukey for android

Pada peranti yang dikunci, klik pada "Lihat" untuk pergi ke Samsung Galaxy Store dan memuat turun aplikasi "S9 Launcher".

download s9 launcher app tenorshare 4ukey for android

Kemudian lancarkan S9 Launcher dan buka Tetapan, cari "Akaun dan sandaran" > "Pulihkan data". Hanya pilih Apl > Alliance Shield untuk baik pulih. Selepas itu, anda akan lihat aplikasi Alliance Shield pada skrin utama S9.

restore data tenorshare 4ukey for android restore alliance shield 4ukey for android

Buka Alliance Shield dan pergi ke halaman log masuk. Anda perlu mendaftar akaun baharu untuk aplikasi ini. Selepas log masuk, masukkan model peranti dan tekan Seterusnya.

log into alliance shield 4ukey for android

Ikuti langkah untuk menghidupkan "Pengurus Peranti" dan "Knox". Kemudian pergi ke Pengurus Aplikasi dan cari "mod perkhidmatan".

turn on device admin and knox alliance shield 4ukey for android

Hidupkan mod Perkhidmatan dan semak "MTP+ADB". Ini penting untuk pilih pilihan ini dan membenarkan penyahpepijatan USB pada telefon anda. Kemudian cabut dan pasang semula kabel USB ke peranti Samsung anda.

mtp+adb 4ukey for android

Seterusnya, 4uKey untuk Android akan mula mengalih keluar kunci Google, sila tunggu sehingga ia selesai.

removing the google lock 4ukey for android

Langkah terakhir: selepas program mengalih keluar kunci, anda boleh masuk ke skrin utama Samsung. Pergi ke Tetapan > Pengurusan am > Tetap semula, dan tetap semula kilang peranti anda untuk memintas FRP sepenuhnya.

factory reset device 4ukey for android

Panduan Video tentang Cara Memintas Kunci FRP Samsung dengan Android 11:

2. Untuk Android 6/9/10

confirm device os version 6/9/10 4ukey for android

Selepas anda mengesahkan maklumat dan klik pada Mula, 4uKey untuk Android akan menghantar pemberitahuan ke telefon Samsung anda.

sending notification tenorshare 4ukey for android

Klik pilihan "Lihat" pada peranti Samsung anda, dan telefon anda akan pergi ke Galaxy Store. Buka Pelayar Samsung di sini. Jika aplikasi Pelayar Samsung anda perlu dikemas kini, sila berbuat demikian.

go to samsung galaxy store - set up tenorshare 4ukey for android

Klik ikon ">" untuk teruskan. Taip URL https://www.tenorshare.com/frp-settings dalam pelayar. Kemudian, tekan pada "Buka Tetapan" dan anda akan pergi ke halaman Tetapan. Pilih pilihan "Pin" pada telefon anda.

set up pin code tenorshare 4ukey for android

Kemudian pilih Tidak memerlukan dan tetapkan kod pin di halaman seterusnya. Apabila halaman dalam langkah 9 dipaparkan, langkau dan tekan pada butang "Kembali" untuk kembali ke halaman Wifi.

enter screen unlock code tenorshare 4ukey for android

Pergi ke 3 langkah yang terakhir. Sambung semula Wifi dan teruskan dalam menetap tetapan. Dalam halaman Pin, masukkan kod pin yang baru ditetapkan. Kemudian anda boleh melangkau atau log masuk akaun Google bagi menyelesaikan tetapan. Selepas itu, klik "Seterusnya".

set up screen unlock pin done tenorshare 4ukey for android

3. Untuk Android 7/8

confirm device os version 7/8 4ukey for android

Tenorshare 4uKey untuk Android akan menghantar pemberitahuan ke peranti Samsung anda. Tolong jangan putuskan sambungan telefon anda semasa proses tersebut.

sending notification tenorshare 4ukey for android

Klik pada "Lihat" pada telefon Samsung anda. Tanpa pergi ke Samsung Galaxy Store, telefon anda akan terus pergi ke Pelayar dan langkah seterusnya adalah sama. Masukkan URL https://www.tenorshare.com/frp-settings. Kemudian, tekan pada "Buka Tetapan".

set up samsung device tenorshare 4ukey for android

Pilih pilihan "Pin" pada halaman "Lindungi telefon anda". Sediakan kod pin yang anda ingat.

set up screen unlock pin tenorshare 4ukey for android

Dalam halaman langkah 7, pilih Langkau dan tekan pada "Kembali" atau "<" untuk kembali ke halaman sambungan Wifi. Sambung semula Wifi dan masukkan kod Pin seterusnya. Sama juga, langkau atau log masuk ke akaun Google anda.

set up screen unlock pin code done tenorshare 4ukey for android

Panduan Video tentang Cara Memintas Kunci FRP Samsung dengan Android 6/7/8/9/10:

Langkah 4: But semula Peranti Samsung

Terakhir sekali, peranti anda akan dimulakan semula. Jika ia memerlukan kod Pin, gunakan kod pin yang baru anda tetapkan untuk mengakses peranti Samsung anda.

bypass google frp lock successful tenorshare 4ukey for android

Adakah ianya Membantu?

Masih Perlukan Bantuan ?

Hanya hubungi pasukan sokongan kami yang sedia membantu. Anda boleh menghantar borang dalam talian di sini.

MULA SEKARANG