Panduan untuk Mengurus Data pada iPhone 14/13/13 Pro/12/ iPad / iPod

Tenorshare iCareFone bertujuan untuk membantu pengguna iOS mengurus foto, muzik, video, kenalan, aplikasi dan fail lain dengan mudah. Anda juga boleh menggunakan iCareFone untuk mencipta Pemacu USB Maya pada peranti anda dan mengurus fail. Ikuti panduan ini untuk mengimport/mengeksport fail iPhone 14/14 Pro(Max)/13/13 Pro(Max)/12/11/X/8/7/6 anda dalam beberapa klik!

Kini tersedia untuk macOS 13 Monterey Tersedia untuk Windows 11/10/8.1/8/7

Langkah 1: Sambungkan Peranti

Muat turun dan pasang Tenorshare iCareFone pada PC atau Mac anda dan sambungkan peranti anda dengannya. Jika ditanya untuk "Percaya Komputer Ini", sila buka kunci peranti anda dan masukkan kod laluan untuk memastikan pengesanan berjaya. Selepas peranti disambungkan, pilih tab "Urus" daripada menu atas untuk mula.

windows download btn mac download btn
iv> antara muka utama icarefone

Langkah 2: Pilih Fail

7 jenis fail disenaraikan dalam panel kiri untuk anda teruskan ke langkah seterusnya: import, eksport atau padam. Jika anda ingin memilih foto-foto tertentu, tekan kekunci "Ctrl" untuk memilih semuanya.

ciri pengurusan icarefone

Langkah 3: Urus Fail

iCareFone membolehkan anda mengimport dan mengeksport foto, muzik, nada dering, video, kenalan, buku, penanda halaman dan fail peranti lain antara iPhone/iPad/iPod dan PC/Mac secara fleksibel, dan nyahpasang aplikasi atau nyahpendua kenalan jika perlu.

 • Import Fail

  • Untuk mengimport fail dari komputer ke peranti iOS, klik butang "Import" dan pilih fail yang anda ingin tambah. Tunggu beberapa saat sehingga pemindahan selesai.

   import foto ke iphone - panduan icarefone

   Nota: Anda perlu memuat turun aplikasi iCareFone untuk pemindahan foto. Ini akan membantu anda mengimport foto terus ke Galeri Kamera dan dapat memadamnya dalam peranti anda pada masa yang akan datang.

   import foto ke nota iphone - panduan icarefone
 • Eksport Fail

  • Untuk mengeluarkan fail dari iPhone/iPad atau iPod, hanya tekan butang "Eksport" dan pilih lokasi untuk menyimpan fail-fail ini. Anda juga boleh menentukan tetapan eksport untuk foto HEIC/Live dan video HEVC.

   eksport gambar dari iphone ke komputer - panduan icarefone
 • Menambah fail

  • Anda boleh menambah kenalan, buku dan penanda halaman menggunakan iCareFone dan semua perubahan yang dibuat akan disegerakkan ke peranti anda.

   tambahkan kenalan ke panduan iphone - icarefone
 • Padam Fail

  • iCareFone membolehkan anda memadam fail yang tidak diingini dengan cepat dan mengosongkan ruang dengan serta-merta. Hanya pilih fail-fail yang anda tidak perlukan lagi dan klik butang "Padam".

   padam foto dari iphone - panduan icarefone

   Untuk mengalih keluar aplikasi secara pukal, pilih semua dan klik butang "Nyahpasang".

   padam aplikasi iphone - panduan icarefone
windows download btn mac download btn

Adakah ianya Membantu?

Masih Perlukan Bantuan ?

Hanya hubungi pasukan sokongan kami yang sedia membantu. Anda boleh menghantar borang dalam talian di sini.

MULA SEKARANG