iPhone Saya Terus Menunjukkan Logo Apple dan Ditutup

oleh Dzafri Ahmad   Dikemas kini pada 10-11-2022 / Dikemas kini untuk  Masalah iPhone

Pernahkah anda menghadapi masalah bahawa iPhone anda tidak akan menghidupkan dan tersekat di logo Apple selepas jailbreak, kemas kini versi iOS terkini dan sebab lain. Adakah anda tidak tahu bagaimana untuk menanganinya? Terutama apabila anda berada dalam keadaan mendesak dalam kes ini, maka apa yang akan anda lakukan? Berikut adalah beberapa penyelesaian yang disediakan.

Mengapa iPhone Saya Terus Menunjukkan Logo Apple Dan Mematikan

Pertama sekali, terdapat banyak sebab yang menyebabkan iPhone anda terus menunjukkan logo Apple dan tidak dihidupkan. Semak jika anda telah memenuhi situasi yang disebutkan di bawah.

keep showing apple logo
 • Jailbreak iPhone anda
 • Kemas kini iPhone anda kepada versi iOS terkini, seperti iOS 16
 • Pulihkan iPhone anda daripada sandaran atau iTunes
 • Temui masalah perkakasan atau kerosakan fizikal

Bacaan berkaitan Cara Membetulkan Lokasi Penting iPhone Tidak Berfungsi.

Cara Membetulkan iPhone Saya Terus Menunjukkan Logo Apple Dan Mematikan

Sekarang mari kita teruskan untuk mengetahui cara yang disyorkan untuk menyelesaikan masalah dalam kandungan seterusnya.

Kaedah 1. Cas iPhone Anda

Kadangkala keadaan kuasa rendah bateri boleh menyebabkan masalah iPhone anda tidak dapat menghidupkan logo Apple dan kemudian dimatikan. Anda boleh cuba memalamkan pengecas dan tunggu seketika apabila skrin iPhone anda menjadi hitam dan kemudian cuba hidupkan iPhone anda sekali lagi. Jika masalah berterusan, kemudian beralih ke cara berikut atau anda boleh merujuk kepada kaedah yang dinyatakan di atas.

charge iphone

Kaedah 2. Betulkan Logo Apple iPhone Terus Hidupkan dan Matikan

Tidak dinafikan bahawa pengguna iPhone berhadapan dengan situasi janggal yang mana iPhone menunjukkan logo Apple kemudian dimatikan selepas proses kemas kini atau apa sahaja. Apakah yang akan anda lakukan untuk membaikinya dalam keadaan ini? Di sini ReiBoot - Pembaikan Sistem iOS amat disyorkan kepada anda. Ia boleh membantu anda membaiki pelbagai masalah sistem iOS seperti logo Apple yang tersekat, skrin tidak dapat dihidupkan, mod pemulihan, dll. Berikut ialah butirannya.

Berikut ialah pautan video tentang butiran cara melakukannya.

 • Jalankan ReiBoot dan sambungkan peranti anda ke ReiBoot dengan kabel USB.
 • Untuk membaiki iPhone tidak dapat dihidupkan tetapi tersekat pada logo Apple, anda harus mengklik butang 'Mula'.

  repair operating system
 • Isu ini boleh diselesaikan dengan mudah melalui Pembaikan Standard, klik "Pembaikan Standard" untuk melancarkan proses.

  fix now
 • Anda akan memasuki halaman muat turun perisian tegar. Kemudian klik "Muat turun" untuk memulakan proses muat turun.

  download firmware
 • Setelah pakej perisian tegar dimuat turun, kemudian klik "Mulakan Pembaikan Standard" untuk meneruskan.

  download firmware
 • Keseluruhan proses akan mengambil masa sekitar 10 minit; pastikan peranti anda bersambung ke komputer anda semasa proses itu. Setelah proses pembaikan selesai, peranti iOS anda akan but seperti biasa.

  repair successfully

Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh membetulkan iPhone anda tidak akan dihidupkan melepasi logo Apple, logo Apple tersekat, skrin yang tidak dapat dihidupkan dan sebagainya dengan beberapa langkah. Ia mudah dan selamat. Dan perkara yang paling penting ialah tiada kehilangan data di bawah mod pemulihan standard.

Kaedah 3. Lakukan Tetapan Semula Keras

Anda juga boleh tetapan semula keras untuk menyelesaikan masalah iPhone anda tersekat pada logo Apple. Tetapan semula keras bermakna anda memaksa mulakan semula peranti iPhone anda tanpa kehilangan data apabila anda menggunakannya untuk menangani iPhone tidak akan dihidupkan melepasi logo Apple. Berikut ialah butirannya.

 • Model iPhone 8 dan lebih baru: Tekan butang Naik Kelantangan dan lepaskannya dengan cepat, kemudian tekan butang Kurangkan Kelantangan dan lepaskannya dengan cepat. Kemudian Tekan butang Kuasa dan tahan sehingga logo Apple dipaparkan.
 • iPhone 7 dan 7 Plus: Tekan butang Kuasa dan butang Kurangkan Kelantangan dan terus tahan sehingga logo Apple muncul pada skrin.
 • iPhone 6s dan model terdahulu: Tekan butang Kuasa dan butang Utama dan terus tahan sehingga logo Apple muncul pada skrin.

  force restart

Pulihkan iPhone melalui iTunes

iPhone terus menunjukkan logo Apple dan dimatikan? Menggunakan iTunes untuk memulihkan iPhone anda boleh menyelesaikan masalah ini. Dengan cara ini, terdapat dua situasi yang berbeza. Salah satunya ialah iPhone anda telah disegerakkan dengan iTunes sebelum ini manakala yang lain belum lagi.

4.1 Untuk iPhone Disegerakkan

Jika anda telah menyegerakkan iPhone anda dengan iTunes sebelum kes itu muncul, maka anda boleh memulihkan iPhone anda dengan iTunes secara terus. Tetapi perhatikan bahawa data anda mungkin hilang dengan cara ini. Anda perlu terlebih dahulu menyambungkan iPhone anda ke komputer anda dengan iTunes yang dibuka, kemudian klik ikon peranti di bahagian atas sebelah kiri, seterusnya pilih "Ringkasan" kemudian klik "Pulihkan iPhone" untuk melancarkan proses.

restore itunes

4.2 Untuk iPhone Tidak Segerak

Jika iPhone anda belum disegerakkan sebelum ini, operasi konkrit adalah seperti berikut.

 • Pada PC/Mac anda, lancarkan iTunes dan kemudian sambungkan iPhone anda ke komputer.
 • Letakkan iPhone dalam mod pemulihan dahulu.
 • Selepas beberapa saat, anda boleh melihat "Sambung ke iTunes" muncul pada skrin, kemudian lepaskan butang.

  connect to itunes
 • iPhone kini dalam mod pemulihan dan anda akan digesa untuk memulihkan peranti. Ketik "Pulihkan".

  restore with itunes

Kaedah 5. Membaiki Perkakasan

Jika anda masih tidak dapat menyelesaikan masalah yang iPhone anda sentiasa menunjukkan logo Apple dan dimatikan dengan kaedah di atas, maka iPhone anda akan dikaitkan dengan beberapa isu kerosakan perkakasan. Untuk menyelesaikan masalah ini, lebih baik anda pergi ke kedai pembaikan Apple berdekatan atau hubungi Sokongan Apple yang akan membantu anda membetulkan iPhone anda dimatikan sendiri selepas menunjukkan logo Apple.

Kesimpulan

Dalam satu perkataan, kaedah yang dinyatakan di atas boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah iPhone anda dimatikan sendiri selepas menunjukkan logo Apple. Dan salah satu mehtod yang disyorkan ialah Tenorshare ReiBoot. Ia boleh menyelesaikan sepenuhnya masalah sistem iOS dengan membaiki sistem pengendalian tanpa kehilangan data. Selain itu, ReiBoot boleh membantu anda untuk masuk/keluar daripada mod pemulihan dengan satu klik, yang lebih mudah dan lebih selamat daripada iTunes. Untuk ini, kami amat mengesyorkan anda kaedah ini sebagai penyelesaian muktamad untuk memikirkan isu perisian.

  Dikemas kini pada 10-11-2022 / Dikemas kini untuk  Masalah iPhone

(Klik untuk menilai artikel ini)

(0 untian, purata: 5.0 daripada 5 )

Sertai perbincangan dan kongsi fikiran anda di sini