Segala Yang Anda Perlu Tahu Tentang Pemain Muzik Skrin Penuh pada Skrin Kunci iOS 16

oleh Dzafri Ahmad   Dikemas kini pada 09-08-2022 / Dikemas kini untuk  iOS 16

Pada September 2022, Apple telah melancarkan iOS 16 yang penuh dengan banyak kemas kini dan salah satu kemas kini utama ialah skrin kunci muzik iOS 16. Apple mengumumkan bahawa pemain muzik iOS kini akan dimain dalam bentuk skrin penuh, yang merupakan berita baik untuk setiap pencinta muzik.

Masa dulu, pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci kali pernah wujud pada iOS 10, tetapi dengan kemas kini skrin kunci muzik iOS 16 terbaru ini, ia kini kembali ke antara muka skrin kunci, dan bekalkan pengalaman pengguna yang segar, kulit album akan dipapar dalam bahagian tengah dan butang kawalan di bahagian bawah. Jika anda belum cuba pemain muzik skrin penuh pada iOS 16, sila sambung baca. Dalam artikel ini, kami akan terang tentang semua fungsi skrin kunci muzik iOS 16 dan cara anda boleh aktifkan pemain muzik skrin penuh iOS 16. Jangan tunggu lagi, mari kita terokai bahagian ini.

Fungsi Yang Baru dalam iOS 16: Pemain Muzik Skrin Penuh pada Skrin Kunci

Pemain muzik skrin penuh menonjol dalam senarai fungsi terbaru iOS 16. Sebelum ini, apabila anda memainkan muzik pada Apple music atau Spotify, widget pemain muzik dengan versi mini kulit album akan ditunjukkan pada kunci anda skrin dan beri anda kawalan pantas seperti jeda, sambung main, main trek sebelum atau seterus. Tetapi, dengan kemas kini skrin kunci iOS 16, anda kini dibenar untuk memapar pemain muzik skrin penuh di mana kulit album yang lebih besar akan diletakkan di bahagian tengah dan bahagian pemain muzik yang lebih kecil letak secara berasingan di bawah dimana anda boleh buat kawalan.

ios 16 full screen music player on lock screen

Fungsi utama pemain muzik skrin kunci iPhone terbaru ialah:

 • Pemain muzik skrin penuh memintas gambar hiasan latar belakang dan tukar latar belakang penuh Skrin Kunci.
 • Tekan pada kulit album atau bahagian bawah skrin kunci akan kecilkan pemain muzik skrin penuh dan pulihkan gambar hiasan biasa.
 • Sumber output muzik boleh ditukar secara langsung dengan tekan ikon AirPlay daripada pemain muzik.

Sekarang, pemain muzik skrin penuh iOS 16 bukan sahaja diguna dengan Apple music, ia juga boleh diguna dengan aplikasi penstriman muzik pihak ketiga, seperti Spotify, Soundcloud atau TIDAL.

Cara Memaparkan Pemain Muzik Skrin Penuh pada Skrin Kunci iOS 16

Sekarang anda sudah tahu fungsi yang terbaru dalam pemain muzik skrin kunci iPhone iOS 16, adakah anda berminat untuk dapatkan pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci iPhone anda? Dalam bahagian ini, kami akan tunjuk anda cara untuk aktifkannya dan berikan paparan yang menawan pada skrin kunci muzik iOS 16 anda.

Pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci ialah ciri yang diaktif secara lalai di iOS 16, jadi anda tidak perlu buat apa-apa. Pemain muzik yang dibesarkan akan ditunjuk secara automatik pada skrin kunci apabila anda memainkan muzik. Jika anda masih belum dapat fungsi ini, satu-satu perkara yang anda boleh buat ialah memuat turun dan memasang iOS 16 terkini pada iPhone anda. Untuk buat sedemikian, sila ikut panduan terperinci di bawah.

 • Langkah pertama dan paling penting ialah buat sandarandata, supaya anda boleh guna sandaran tersebut untuk pulihkan data apabila anda ingin undur balik ke versi iOS 15.5.
 • Selepas iPhone anda disandarkan, buka Safari pada iPhone anda dan pergi ke BetaProfiles.com.
 • Tarik ke bawah ke Profil Beta iOS, tekan pada Pasang Profil > Pasang > Beri kebenaran untuk memuat turun profil beta iOS 16.

  how to display full screen player on ios 16 lock screen - download ios 16 beta profile
 • Setelah dimuat turun, buka aplikasi Seting dan anda akan dapat cari pilihan Profil Dimuat turun, tekan padanya dan kemudian tekan pilihan Pasang yang terletak di bahagian kanan atas.

  how to display full screen player on ios 16 lock screen - install ios 16 beta profile
 • Anda akan diarah untuk mula semula telefon anda. Setelah telefon dimulakan semula, pergi ke Seting > Umum > Kemas Kini Perisian. Versi iOS 16 akan tersedia sekarang. Sebaik sahaja anda dapat lihat versi terkini, tekan pilihan "Muat turun dan Pasang".

  how to display full screen player on ios 16 lock screen - download and install ios 16 beta software
 • Apabila iPhone anda selesai dikemas kini, buka muzik Apple anda atau aplikasi muzik lain dan mainkan lagu. Apabila anda pergi ke skrin kunci, anda boleh dapat lihat pemain muzik iOS kini bermain secara skrin penuh.

  full screen player on ios 16 lock screen
 • Untuk kecilkan widget pemain muzik, hanya perlu tekan kulit muzik atau bahagian bawah skrin kunci.

  3 Fungsi Terbaru iOS 16: Pemain Muzik Skrin Penuh untuk Skrin Kunci

  Baca Juga: Cara Menyesuaikan Skrin Kunci iOS 16

Cara Selesaikan Isu Pemain Muzik Skrin Penuh Tidak Papar pada Skrin Kunci

Jika anda tidak dapat cari pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci selepas kemas kini iOS 16, anda boleh cuba selesaikan isu tersebut dengan tekan pada kulit album pada pemain muzik untuk besarkannya. Jika pemain muzik skrin penuh masih tidak dipapar, kemungkinan besar ada wujud pepijat dalam iOS 16. Agar sukar nak membaiki isu ini tetapi jangan risau, kami boleh menggunakan Tenorshare ReiBoot, alat yang direka untuk membaiki pelbagai Isu sistem iOS, untuk dapatkan pemain muzik skrin penuh dan selesaikan masalah pemain muzik tidak dipapar pada Skrin Kunci iOS 16. Mari kita tengok apa yang Tenore ReiBoot boleh buat dahulu.

 • Turun taraf iOS 16 kepada iOS 15.5 tanpa jailbreak
 • Boleh membaiki lebih daripada 150 isu iOS/iPad seperti peranti tersekat pada logo Apple, skrin beku, skrin hitam, dan banyak lagi
 • Set semula peranti iOS guna dua mod yang berbeza
 • Satu klik untuk masuk dan keluar dari mod pemulihan iPhone
 • Sokong semua versi dan peranti iOS termasuk iOS 16 terkini & semua model iPhone 13

Di bawah ialah panduan ringkas untuk menggunakan alat yang mudah dan dipercayai ini untuk membaiki pemain muzik skrin penuh yang tidak dipapar pada Skrin Kunci iOS 16 berpunca dari isu sistem iOS.

 • Muat turun dan pasang versi terkini ReiBoot pada Win atau Mac anda.

 • Lancarkan ReiBoot, sambungkan peranti anda ke komputer anda dan tekan pada pilihan "Mula" pada papan pemuka.

  fix ios 16 full screen music player not available on lock screen-1
 • Dalam langkah seterus, tekan pilihan "Baiki Sekarang". Anda akan dapat dua pilihan. Pilih mod "Pembaikan Standard".

  fix ios 16 full screen music player not available on lock screen-2
 • Seterus, muat turun perisian tegar yang diperlukan.

  fix ios 16 full screen music player not available on lock screen-3
 • Apabila pakej perisian tegar sudah dimuat turun, tekan pada "Lancarkan Pembaikan Standard."

  fix ios 16 full screen music player not available on lock screen-4
 • Proses akan ambil masa beberapa minit. Setelah proses pembaikan selesai, iPhone anda akan dumula semula secara automatik, dan masalah tersebut akan dapat diselesaikan.

  fix ios 16 full screen music player not available on lock screen-5

Kesimpulan

Untuk dapatkan pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci iOS 16, anda perlu naik taraf versi iPhone kepada versi iOS 16 yang terkini. Naik taraf kepada iOS 16 untuk dapatkan skrin kunci muzik terbaru mungkin boleh menyebabkan masalah kerana pemain muzik skrin penuh pada skrin kunci mungkin tidak dapat dipapar kerana versi tidak stabil. Untuk selesaikan isu ini dengan mudah dan tanpa sebarang kerumitan, kami mengesyorkan anda memuat turun Tenorshare ReiBoot untuk membantu anda membaiki sistem iOS dengan satu klik.

  Dikemas kini pada 09-08-2022 / Dikemas kini untuk  iOS 16

(Klik untuk menilai artikel ini)

(0 untian, purata: 5.0 daripada 5 )

Sertai perbincangan dan kongsi fikiran anda di sini